Karcsúsító gombóc

Elkészítési idő: 20 perc Elkészítés: A spenótot mosd meg, pucold meg, karcsúsító gombóc forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig.
Szűrd le, és csepegtesd le, majd alaposan nyomkodd ki belőle a vizet. Aprítsd fel a petrezselyemzölddel és a vöröshagymával együtt.
Tedd hozzá a villával összenyomkodott ricottát, a reszelt sajtot, add hozzá a fokhagymagerezdeket, ízlés szerint sózd, szórd meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd keverd jól össze. Üsd bele az egész tojást, add hozzá a zablisztet, és gyúrd össze.
Ha túl lágy lenne a massza, akkor még tehetsz hozzá lisztet. A masszából vizes kézzel formázz diónyi gombócokat, majd pakold egy tálcára, és tedd a hűtőbe körülbelül 30 percre.
Egy edényben forralj vizet, dobj hozzá sót, majd rakd bele a gombócokat. Várd meg, míg feljönnek a víz tetejére, és főzd még két percig. Ezután szűrővel emeld ki a vízből, jól csepegtesd le, majd tálalásig tartsd melegen.
Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű! Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója.
Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás : a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.