Kacsa fogyás. 8 ok, amiért érdemes minél több kacsazsírt fogyasztanod

Fogyókúra Dia A legdurvább fogyókúragyilkos, húsból készült termékek a virsli és a kolbász.
Reg-Enor diétáról - Dr. Deák Sándor előadása (elhízásról)
Ezek nemcsak meglepően sok zsírt tartalmaznak - gyakran bedarált szalonnából készülnek - de rengeteg só és nitrát is van bennük. A nitrátok fogyasztása kis mennyiségben előnyös lehet, hiszen értágító, vérnyomást csökkentő hatással bírnak, a virsliben lévő adagnak kacsa fogyás már a mellékhatása is megjelenik.
Ez a hörgők, a méh és az emésztőrendszer simaizmainak elernyesztését jelenti, aminek köszönhetően a nitrátok lassítják az anyagcserét. Fotó: pixabay.
A húsospult termékei közül azonban nemcsak ezt, de a szalámit is érdemes száműzni a szendvicsekből, hiszen akár 6 gramm zsírt is tartalmazhat, melyből általában 2 gramm hizlaló, telített zsír. A diétára leginkább a fogyás nhs sertéshasaalja a veszélyes, mely 10 dekában kalóriát tartalmaz, míg más zsíros disznóhúsok et.
Válaszd inkább a lapockát, a combot, a sovány tarját, a bélszínt vagy a belső szerveket, melyek kalóriaértéke között mozog. Ennek kiválasztásakor érdemes a boltokban a csirke- vagy pulykasonkák felé kacsingatni, ezek ugyanis kevesebb zsírt tartalmaznak, ám ezeknek is nézd meg alaposan az összetételét.
Érdemes betartani, hogy semmi olyat ne vegyél meg, amin nem látod a hús jellegzetes, csíkos mintázatát, a szőtt húsok esetében ugyanis könnyebben kerül a keverékbe szalonna vagy más, telített zsírokban gazdag alapanyag.
Ha a fogyókúra során kacsa- vagy libaételek elkészítése mellett döntesz, vedd figyelembe, hogy 6 gramm zsírt, ezzel pedig 2,3 gramm telített zsírt viszel be a szervezetedbe.
Ezt csökkentheted, ha a húsról eltávolítod a bőrt, és azzal együtt az alatta található zsírt is, valamint kevés olajat használsz főzéskor. Még a zsírosabb ponty és a vajhal is csak nagyjából kalória, ám emellé 5,6 gramm zsír kacsa fogyás.
Hasonlóképpen nem ajánlott a rántott hal, a halrudacska vagy az olajos hal sem, melyek jócskán tartalmaznak hizlaló zsírokat, viszont lazacot, pisztrángot, tőkehalat és tonhalat időnként nyugodtan fogyaszthatsz.