Fogyáskutató önkéntesek, Íme, itt van 10 tévhit a fogyókúrákról - Blikk

fogyáskutató önkéntesek

zsírégetés 5 fogyás abs

A kétéves kutatás, melyet a Journal of the American Medical Association JAMA ismertetett, csaknem túlsúlyos önkéntes bevonásával folyt, akiktől azt kérték, kövessék az előírt étrendet és mozogjanak többet. Az önkéntesek fele aktivitásmérőt kapott, hogy azon követhesse, mennyit sportolt.

súlycsökkentő céloldalak 3 napos tervrajz tisztítja a fogyást

A kutatás végére ez a csoport kevesebbet fogyott, mint a másik, melynek tagjai nem viseltek semmilyen fogyáskutató önkéntesek. A tanulmány készítői szerint ez nem jelenti azt, hogy ki kellene dobni a technológiát, csak annyit, hogy nem szabad túlságosan bízni abban, hogy segítik a fogyást.

zsírégető zóna 23 éves fogysz ha hideg

Annak ellenére, hogy ezek az eszközök igen népszerűek, kevés kutatást végeztek arról, hogy viselésük valójában hogy befolyásolja a testsúlyt és az edzettséget. A Pittsburghi Egyetem kutatása az egyik első randomizált kutatás ezen a területen.

Önkéntesek Amerikából

A kutatók azt az eredményt kapták, hogy az aktivitásmérőt viselők átlagosan 3,6 kilogrammot adtak le, míg a kontrollcsoport, akik nem kaptak fitneszmérőt, 5,9 kilogrammot.

A szerzők szerint sok magyarázata lehetséges ezeknek a meglepő eredményeknek. John Jakicic, a kutatás vezetője úgy vélte, az emberek hajlanak arra, hogy egy ideig használják az aktivitásmérőt, aztán elveszítik az érdeklődésüket, ahogy elmúlik az újdonság varázsa. A kutató szeretné megvizsgálni, mi az oka, hogy egyes emberek nagyobb kedvvel fordulnak a technológiához, mint mások.

Az urak esetében az fogyáskutató önkéntesek növeléséhez inkább szigorú diétáratesttömegnövelésre és gyúrásra van szükség, a fogyókúrás praktikákkal és az azokról szőtt tévhittekkel inkább a nők találkoznak a nyári időszak előtt. De vajon mik is ezek a tévhitek? Zsírt raktároz ha éhezteti magát, így utána jobban meghízik Az egyik legnagyobb fogyókúrás mítosz, hogy az étkezések minimálisra csökkentésével az anyagcsere is lelalssul, ezáltal ha a kívánt tömeg elérése után enni kezdünk, gyorsabban visszajönnek a kilók. A harmadik napra 14 százalékkal gyorsabb volt az önkéntesek anyagcseréje, ami valószínűleg a noradrenaline nevű, zsírégető hormonszám növekedésének volt köszönhető. Hogyha folytatták volna a kísérletet, szinte biztos, hogy az anyagcseréjük végül lelassult volna, leginkább mert rohamosan fogyni kezdtek volna, és alultáplálttá válnak.

Olvassa el is